Päähotelli

Torpan uuden hotellirakennuksen, niin sanotun kalliohotellin suunnittelu käynnistyi vuonna 1972 ja se valmistui vuonna 1975. Kaupunkiin tarvittiin lisää hotellitilaa, koska Helsingistä tuli poliittisten neuvonpitojen isäntäkaupunki. Se saatiinkin valmiiksi, kun ETYK-kokous alkoi vuonna 1975. Hotellin rakentuminen vakiinnutti Kalastajatorpan asemaa valtion edustuspaikkana.

Päähotellissa on 161 huonetta, joista suurimpana 150 m2 President Suite -huoneisto. Suurimmasta osasta huoneista on upea näkymä Laajalahdelle. Vastaanotto, ravintola ja aamiaistila edustivat samaa skandinaavista tyylipuhtautta. Sisustus oli Yrjö Kukkapuroa ja nykyisin klassikoiksi luonnehdittuja kotimaisia klassikkohuonekaluja. Julkisivut verhoiltiin tumman ruskealla julkisivutiilellä. Sisäänkäynnin yhteyteen tuli valkoista marmoria. Kolme tunnelia yhdistää kolme rakennusta yhteen.

Kiinteistöjä on uusittu ja jatkorakennettu vuosien aikana runsaasti muun muassa tunneli- ja yhdyskäytävillä, uusilla ravintola- ja kokoustiloilla, ulkoverhouksilla, pellityksillä, kellareilla, varastoilla sekä piha-alueiden järjestelyillä.