Ronald Reagan Kalastajatorpalla 26.- 29.5.1988

Hilton Kalastajatorppa - Ronald ja Nancy Reagan

Presidenttipari Ronald ja Nancy Reagan vierailivat Suomessa 26.-29.5.1988. Matkan tarkoitus oli, että presidentti levähtää Helsingissä ja Kalastajatorpan hoitamassa valtion vierastalossa ennen Moskovan huippukokousta. Presidenttiparin ohjelma oli tiukka. Vierailukohteina olivat presidentinlinna, Finlandia-talo ja hotelli Kalastajatorppa.

Presidenttiparin asunto oli vierastalon kolmannessa kerroksessa, josta voi ihailla Laajalahden välkettä ja suomalaista mäntyistä ja kallioista maastoa. Tilat ja puutarha oli kunnostettu ja ruokaa varattu. Matkan suunnittelu oli aloitettu jo talvella. Hotellinjohtaja Pekka Korpimäen mukaan amerikkalaiset osasivat arvostaa Torpan palveluja ja toimintatapoja.

Vierailulla oli valtava imagoarvo Suomelle, sillä Yhdysvaltain presidenttiä seurasi yksistään Suomeen noin 1 000 tiedotusvälineiden edustajaa. Koko hotelli oli yksistään varattu presidentin virkakoneistolle.

Matka vaatii myös valtavat turvatoimet. Lähes koko Helsingin poliisilaitos turvasi Yhdysvaltain presidentti Ronald Reaganin vierailua. Kadut suljettiin kun presidentti lähtee Munkkiniemestä keskustaan ja lentoasemalle.